Vaccinare

veterinar-vaccinareEchipa noastra de medici este de parere ca este mai bine sa previi decat sa combati.De aceea in cadrul cabinetului noastru va punem la dispozitie servicii de medicina preventiva precum: Vaccinare, Deparazitare, Etologie, Nutritie, etc

Bolile infectioase sunt afectiuni foarte grave, urmate de cele mai multe ori de moartea animalului. Uneori, dupa lungi si costisitoare tratamente se obtine vindecarea animalului dar cu grave repercursiuni asupra dezvoltarii ulterioare. Aceste boli pot fi prevenite printr-o vaccinare corespunzatoare.

Va informam ca in clinica noastra puteti efectua animalelor dumneavoastra si vaccinuri impotriva unor Zoonoze (boli transmisibile de la animale la om) cum ar fi giardioza, borelioza.

In fiecare an multe animale de toate varstele se imbolnavesc si mor din cauza bolilor infectioase ce ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.

Expresia conform careia “preventia este mai buna decat tratarea” este perfect adaptata situatiei, deoarece nu exista tratament specific pentru bolile virale iar terapia lor este indelungata, costisitoare si nu intotdeauna incununata de succes.

Un stapan responsabil se va asigura ca animalul sau este vaccinat la timp.veterinar-vaccinare-caini

In primul an de viata se vor efectua mai multe vaccinuri in scopul instituirii unei imunitati solide la animalele tinere care sunt mai predispuse la imbolnavire. Vaccinarea initiala nu protejeaza insa animalul pe viata. El va avea nevoie de un rapel anual pentru a reinoi imunitatea produsa de vaccinarea initiala.

Schema vaccinarii initiale si vaccinarea de rapel va fi stabilita de medicul veterinar.